Omgeving

Hotel Lamerichs is ideaal gelegen tussen Maastricht en Valkenburg!

bosrijk

Bosrijke omgeving

grot_woningen

Grotwoningen

uitvalsbasis

Ideale ligging

Hotel Lamerichs is rustig en markant gelegen in het mooie Limburgse Geuldal en Heuvelland. Het dorpje Geulhem in Berg en Terblijt is omringd door een zeer bosrijk gebied maar de drukte van de stad is niet ver weg!

Een geliefde plek voor iedereen die onbezorgd wil genieten van al het goede en Bourgondische dat Limburg in huis heeft. Het hotel is een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de mooie steden Valkenburg, Maastricht, Aken en Luik. Hier kan men nog onbezorgd genieten van de natuur. In de nabije omgeving van het hotel kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Bij de receptie ontvangt u meer informatie over de verschillende plaatsen, en kunt u op aanvraag fietsen huren. Er zijn diverse leuke wandel- en fietsroutes beschikbaar.

U kunt natuurlijk uw fiets en E-Bike beveiligd en binnen opslaan. Fietsen huren kunt u gemakkelijk bij www.cyclecenter.nl locatie valkenburg centrum – reserveren is gewenst.

Maastricht - 8 km

Het bourgondische Maastricht is de hoofdstad van Limburg en het centrum is slechts 8 kilometer vanaf Hotel Lamerichs Berg en Terblijt. Het hotel is een prima uitvalsbasis voor een weekendje lekker shoppen en eten in Maastricht.

Ook als u last minute een weekendje weg wilt naar Maastricht dan helpen wij u graag. Hotel Lamerichs is 10 minuten rijden vanaf Maastricht Aachen Airport. De stad heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot in de Keltische tijd, voor het begin van de huidige jaartelling.

Tegenwoordig heeft Maastricht vooral het imago van een bourgondische stad, waar het goed winkelen en recreëren is. Het bekendste plein is het Vrijthof, gelegen nabij de Servaaskerk. Mooie musea zijn: het Bonnefantenmuseum en de Schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek. Bekende evenementen zijn: de Tefaf, het PreuvenemintWinterland en natuurlijk Carnaval!

 

Valkenburg - 3 km

Hotel Lamerichs ligt romantisch in de bossen in Berg en Terblijt wat in de directe omgeving ligt van Valkenburg. Het hotel is uitermate geschikt voor een weekendje weg naar Valkenburg.

Hotel Lamerichs is slechts 3 kilometer verwijderd van het centrum van Valkenburg. De stad is zowel nationaal als internationaal bekend als locatie van grote wielerevenementen. Sinds 2003 ligt de finish van de Amstel Gold Race op de top van de Cauberg in Valkenburg.

U kunt hier natuurlijk ook zelf mooie fietstochten maken. Het huidige stationsgebouw van Station Valkenburg is het oudste nog in gebruik zijnde stationsgebouw van Nederland en stamt uit 1853.

U kunt heerlijk genieten van een dagje welness in Thermae 2000 (3 km) of misschien een gokje wagen in het Holland Casino (3 km). Hotel Lamerichs is slechts 3 kilometer verwijderd van het centrum van Valkenburg.

Berg en Terblijt

In de directe omgeving van Hotel Lamerichs Berg en Terblijt treffen we, naast veel natuurschoon, de Geulhemmergroeve en de grotwoningen aan. Deze grotwoningen zijn nog tot 1931 bewoond geweest. Bewoners van deze bijzondere woningen waren de blokbrekers, mensen die dag in dag uit grote blokken mergel zaagden. Momenteel zijn deze blokbrekers nog actief, alleen wordt de gewonnen mergel niet meer voor de bouw, maar voor restauratiedoeleinden gebruikt. De Geulhemmergroeve is alleen voor groepen op aanvraag te bezoeken.

Daarnaast zijn er vlakbij diverse activiteiten zoals een tentoonstellingslocatie voor hoogwaardige, hedendaagse beeldende kunst bij Galerie en Beeldentuin Giardino. Hier worden de werken getoond van gerenommeerde en jonge getalenteerde beeldhouwers en schilders. Tevens is er jaarlijks in maart een presentatie in de kloostergangen van Chateau St. Gerlach en de Gerlachuskerk in Houthem St.Gerlach.

Bent u op zoek naar een survival uitstapje dan kunt u terecht bij Survival Limburg. Hier kunt u mountainbike tochten maken, abseilen met tokkelen, diverse grotsurvivals en nog veel meer.

Bereikbaarheid

Berg en Terblijt is vanaf het kruispunt op de A2 “De Geusselt in Maastricht” nog 8 minuten rijden wanneer de afslag richting Berg en Terblijt neemt. Volg de borden richting Valkenburg. Na ca. 2 km tegenover het tuincentrum Groenrijk 1e weg links afslaan richting Geulhem en de doorgaande weg volgen –weg gaat na ca. 500 m bergafwaarts. Na ca. 1 km ziet u aan de linkerkant Hotel Lamerichs. Vanaf treinstation Houthem-St.Gerlach ligt Hotel Lamerichs op +/- 10 minuten lopen.

Direct boeken